Top

BARSEL YOGA

En skånsom måte å komme i form igjen etter fødsel.

Barselyoga er en avslappet og fin time for nybakte mødre og deres babyer fra seks uker til cirka ett år, eller til barnet lærer å gå. Det er en time for mor og barn, hvor vi fokuserer på ulike yoga- og pusteøvelser, avspenning og sang i trygge omgivelser. Øvelsene er spesielt tilpasset tiden etter graviditet og fødsel, og er en fin og skånsom måte for å unngå stivhet i rygg, nakke og skuldre. Barselyoga bidrar også til økt styrke med særlig fokus på mage-, rygg- og bekkenbunnsmuskulatur.

Kombinasjonen av fysiske øvelser, pust og avspenning kan hjelpe deg med å komme i form igjen etter fødselen og å finne ro. Gjennom yogaøvelsene stimuleres indre organer, blodsirkulasjonen, fordøyelsen og hormonbalansen.

Du lærer å være tilstede i øyeblikket gjennom avspenningsteknikker, for på den måten å redusere stress.

For barnet kan barselyoga bidra til økt kroppsbevissthet, støtte motoriske utvikling, stimulere fordøyelsen og fremme søvn. Gjennom barselyoga fremmes også tilknytning mellom mor og barn, ved at man er sammen på matten med masse kos og fullt fokus på hverandre. Litt større barna har glede av å se og leke med andre barn.

Barselyoga er en fin aréna å møte andre nybakte mødre, som forstår hvordan kroppen, formen og humøret kan variere fra dag-til-dag som følge av ammeprobelmer, våkenetter, en kropp som ikke er helt som før i barseltidens ulike faser. Målet med barselyoga er ikke å prestere, å mestre stillinger eller å være flink. Det er en arena for å finne ro i sinnet og å slippe spenninger i kroppen, kose seg med og ha fokus på barnet, samtidig som man på en skånsom måte får kroppen tilbake i form.

 

Gabriela Hansen har praktisert yoga siden 2007 og er utdannet innenfor Ashtanga Yoga og Ashtanga Yoga som terapi. Hun er også utdannet GravidYoga-instruktør ved HiYoga i Oslo med Cathrine Mathiesen som yogalærer. Gabriela har personlig erfaring med hvordan yoga kan bidra til bedre helse, i tillegg til at hun er sykepleier av yrke. Som instruktør har Gabriela fokus på at alle skal føle seg ivaretatt og trygge.

Vi tilbyr Barsel Yoga som kurs over flere ganger