Top

FØDSELSFORBEREDENDE AKUPUNKTUR

Anbefales under de siste fire ukene av svangerskapet

Fødselsforberedende akupunktur eller modningsakupunktur anbefales gjennom de siste fire ukene av svangerskapet i forberedelse frem mot fødsel.

Hvorfor?

Målet med fødselsforberedende akupunktur er å gradvis modne mormunnen, slik at den blir myk og forkortet og på denne måten underletter åpning av livmorhalsen.

Ved stimulering av bestemte akupunkturpunkter søker man å bidra til at den gravide får en fin fødselsopplevelse gjennom et kortere fødselsforløp. Behandlingen gjør at livmorhalsen forkortes og åpnes raskere, i tillegg til at den kan bidra til mer effektive rier.

Bruk av akupunktur mot slutten av svangerskapet har vist seg å bidra til færre igangsettinger. Stimulering av rier ved hjelp av akupunktur under fødselen har i enkelte tilfeller også vist seg å redusere risikoen for operative forløsninger. Les mer om konklusjonen etter en undersøkelse ved Rikshospitalet her.

Fødselsforberedende akupunktur bidrar alstå til å forberede kroppen på fødsel gjennom modning av livmorhalsen og generell avspenning, i tillegg til at det løser opp i spenninger i korsrygg og bekken.

Akupunktur for øvrig benyttes ved svangerskapsplager som kvalme, tretthet, halsbrann, tett nese, søvnproblemer, hevelser, engstelse og uro, samt ved smerter og problematikk i korsrygg og bekken. En reduksjon av plager som dette, vil kunne bidra til økt overskudd gjennom svangerkapets ulike faser og i fødsel.

Når?

Behandlingen legges opp individuelt, men vi anbefaler oppstart i perioden fra uke 34 – 35. Hvis man derimot ikke har kommet i gang tidlig, går fint å starte behandlingen senere også. Som regel starter man opp med én avtale i uken, for deretter å behandle noe hyppigere frem mot termin.

Hvordan?

Behandlingen foregår oftest ved at man ligger på siden og slapper av i 20 – 30 minutter etter at nålene er satt. Ved behov og ønske gis massaje og cupping i tillegg. Mange opplever at bli veldig avslappet og søvnige etter behandlingen.

Akupunktør og jordmor

Hos Embla Helse er det akupunktør og jordmor Kari Gjølme som tilbyr fødselsforberedende akupunktur. Hennes brede kunnskap og lange erfaring innenfor svangerskapsomsorg er unik og gjør at den gravide kan føle seg ekstra trygg og ivaretatt. Dette gjør også at hun kan svare på de utallige spørsmålene som dukker opp i tiden frem mot fødsel. Spørsmålene som kun en jordmor kan svare på.

Skånsom og trygg behandling

Akupunktur er en skånsom og trygg behandlingsform og anbefales av Verdens Helseorganisasjon (WHO) i forberedelse til fødsel, ved svangerskapskvalme og ved ammeproblematikk. Det har etterhvert også blitt et tilbud på de fleste fødeavdelinger rundt om i landet, hvor det benyttes både under og etter fødsel.

 

Har du spørsmål eller ønsker å avtale en time for fødselsforberedende akupunktur? Ta kontakt med Kari Gjølme på mob. 932 37 919 eller kari@emblahelse.no

4

KARI GJØLME

AKUPUNKTØR & JORDMOR
Ring meg på 93 23 79 19

Vi har ledige timer for deg som ønsker rask konsultasjon.