Top

GRAVID YOGA

For å forberede kroppen på fødsel og skape gode forutsetninger for tiden etterpå.

Gravid Yoga er en rolig, men effektiv treningsform. Fordelene med gravidyoga er mange, både fysisk og mentalt sett. Timene består av utvalgte øvelser som bidrar til økt styrke, smidighet og balanse. Elementer som bekkenbunnsøvelser, pusteøvelser og avspenningsøvelser er også en viktig del av yoga under svangerskapet. Tilsammen bidrar øvelsene til å balansere kroppens fysiologiske prosesser, samt bedre betingelsene for mor og barn. Fordøyelse, blodsirkulasjon og immunforsvaret stimuleres også.

Gravidyoga styrker kjernemuskulaturen, forebygger belastningsskader og bidrar til å bevare en god holdning under svangerskapet. Noe som er gunstig både mens magen vokser og etter fødsel, når barnet skal bæres og bysses. Bekkenbunnsøvelser bidrar til økt kontroll av bekkenbunnsmuskulaturen under graviditeten og etter fødse.

Pusteteknikker og avspenningsøvelser bidrar til økt smertetoleranser, slik at man kan takle veene og smertene under fødselen bedre.

Ulike avspenningsteknikker på gravidyoga har til hensikt å redusere stress, slik at mindre stresshormoner overføres til barnet via morkaken.

 

På gravidyoga møtes gravide kvinner med en felles forståelse for hvordan kroppen, dagsformen og humøret stadig gjennomgår endringer gjennom graviditetens ulike faser. Målet med gravidyoga er ikke å prestere, å mestre stillinger eller å være flink. Det er en arena for å finne ro i sinnet og å slippe spenninger i kroppen, mens barnet vokser og man forbereder seg på fødsel og tiden etterpå.

 

 

 

Vi tilbyr Gravid Yoga som kurs over flere ganger