Top

GRAVID YOGA

For å forberede kroppen på fødsel og skape gode forutsetninger for tiden etterpå.

Gravid Yoga er en rolig, men effektiv treningsform. Fordelene med gravidyoga er mange, både fysisk og mentalt sett. Timene består av utvalgte øvelser som bidrar til økt styrke, smidighet og balanse. Elementer som bekkenbunnsøvelser, pusteøvelser og avspenningsøvelser er også en viktig del av yoga under svangerskapet. Tilsammen bidrar øvelsene til å balansere kroppens fysiologiske prosesser, samt bedre betingelsene for mor og barn. Fordøyelse, blodsirkulasjon og immunforsvaret stimuleres også.

Gravidyoga styrker kjernemuskulaturen, forebygger belastningsskader og bidrar til å bevare en god holdning under svangerskapet. Noe som er gunstig både mens magen vokser og etter fødsel, når barnet skal bæres og bysses. Bekkenbunnsøvelser bidrar til økt kontroll av bekkenbunnsmuskulaturen under graviditeten og etter fødse.

Pusteteknikker og avspenningsøvelser bidrar til økt smertetoleranser, slik at man kan takle veene og smertene under fødselen bedre.

Ulike avspenningsteknikker på gravidyoga har til hensikt å redusere stress, slik at mindre stresshormoner overføres til barnet via morkaken.

 

På gravidyoga møtes gravide kvinner med en felles forståelse for hvordan kroppen, dagsformen og humøret stadig gjennomgår endringer gjennom graviditetens ulike faser. Målet med gravidyoga er ikke å prestere, å mestre stillinger eller å være flink. Det er en arena for å finne ro i sinnet og å slippe spenninger i kroppen, mens barnet vokser og man forbereder seg på fødsel og tiden etterpå.

 

Kurstid: torsdag kl. 17.15 – 18.30

 

Kommende kursdatoer:

Kurs 1: 9. januar – 6. februar, dvs. 5 ganger

Pris: 1.100kr

 

Kurs 2: 5. mars – 2. april, dvs. 5 ganger

Pris: 1.100kr

 

Påmelding til Gabriela på mob. 41284229 eller mail til gabriela@emblahelse.no

Påmeldingen er bindende!

 

Velkommen!

 

Gabriela Hansen har praktisert yoga siden 2007 og er utdannet innenfor Ashtanga Yoga og Ashtanga Yoga som terapi. Hun er også utdannet GravidYoga-instruktør ved HiYoga i Oslo med Cathrine Mathiesen som yogalærer. Gabriela har personlig erfaring med hvordan yoga kan bidra til bedre helse, i tillegg til at hun er sykepleier av yrke. Som instruktør har Gabriela fokus på at alle skal føle seg ivaretatt og trygge.

Vi tilbyr Gravid Yoga som kurs over flere ganger