Top

BARSEL YOGA

En skånsom måte å komme i form igjen etter fødsel.

Barselyoga er en avslappet og fin time for nybakte mødre og deres babyer fra seks uker til cirka ett år, eller til barnet lærer å gå. Det er en time for mor og barn, hvor vi fokuserer på ulike yoga- og pusteøvelser, avspenning og sang i trygge omgivelser. Øvelsene er spesielt tilpasset tiden etter graviditet og fødsel, og er en fin og skånsom måte for å unngå stivhet i rygg, nakke og skuldre. Barselyoga bidrar også til økt styrke med særlig fokus på mage-, rygg- og bekkenbunnsmuskulatur.

Kombinasjonen av fysiske øvelser, pust og avspenning kan hjelpe deg med å komme i form igjen etter fødselen og å finne ro. Gjennom yogaøvelsene stimuleres indre organer, blodsirkulasjonen, fordøyelsen og hormonbalansen.

Du lærer å være tilstede i øyeblikket gjennom avspenningsteknikker, for på den måten å redusere stress.

For barnet kan barselyoga bidra til økt kroppsbevissthet, støtte motoriske utvikling, stimulere fordøyelsen og fremme søvn. Gjennom barselyoga fremmes også tilknytning mellom mor og barn, ved at man er sammen på matten med masse kos og fullt fokus på hverandre. Litt større barna har glede av å se og leke med andre barn.

Barselyoga er en fin aréna å møte andre nybakte mødre, som forstår hvordan kroppen, formen og humøret kan variere fra dag-til-dag som følge av ammeproblemer, våkenetter, en kropp som ikke er helt som før i barseltidens ulike faser. Målet med barselyoga er ikke å prestere, å mestre stillinger eller å være flink. Det er en arena for å finne ro i sinnet og å slippe spenninger i kroppen, kose seg med og ha fokus på barnet, samtidig som man på en skånsom måte får kroppen tilbake i form.

 

Henriette Slorer er utdannet yogainstruktør innen Ashtanga Yoga tradisjonen, samt Mindfulness instruktør. Hun har lang erfaring med begge teknikker. Som instruktør tilpasser Henriette alltid undervisningen til den enkelte, for å sikre at hver enkelt jobber ut ifra sitt eget nivå og opplever mestring i alle øvelsene. Etter at hun ble mor for 2 år siden har hun nå også opparbeidet seg kunnskap om og personlig erfaring med yoga i denne fasen av livet.

Henriette er en aktiv og sprudlende småbarnsmor, som ser frem til å inspirere deg til å finne yogaen som nybakt mor på en måte hvor du gledelig kan dele den med den lille.

Med sin bakgrunn som profesjonell danser i 28 år har Henriette god kunnskap og lang erfaring med å jobbe med kropp og sinn. Hun underviser både kommende toppidrettsutøvere ved Wang toppidrettsgymnas, kunstnere og studenter ved Høyskolen i Østfold, og folk fra den kreative næringen i Fredrikstad.

Vi tilbyr Barsel Yoga som kurs over flere ganger