Top

MAMMAMAGE

Individuelt tilpasset trening under og etter graviditet og fødsel

MammaMage er et begrep knyttet til forandringer av struktur og funksjon i mageregionen i forbindelse med graviditet og fødsel. Tilstanden kjennetegnes ofte ved at magen er slapp, uttøyd, pløsete og myk, i tillegg til en breddeøkning av bukhinnens fremre midtre del (linae alba) og separasjon av de ytre magemusklene. Sistnevnte kalles ofte rectus diastase eller delte magemuskler. Funksjonelt sett medfører dette nedsatt evne til kontroll av mage og buktrykk i forbindelse med hverdagslige gjøremål og trening. En MammaMage kan for øvrig være forbundet med ryggsmerter, mage- og tarmproblematikk og urininkontinens.

Med bakgrunn i MammaMage-konseptets tankegang, instrueres kvinnen i øvelser som bidrar til å gjenopprette optimal funksjon av dyp magemuskulatur og bekkenbunn, slik at linea alba kan spennes opp. MammaMage-øvelsene bidrar dermed til økt toleranse for fysisk belastning i hverdagen, i tillegg til at de tilrettelegger for at kvinnen skal kunne gjenoppta sin vanlige trening og komme i form etter fødsel.

 

Våre MammaMagetrenere tilbyr:

  • undersøkelse av magemuskulatur og tilhørende bindevev
  • kartlegging av dyp magemuskulatur- og bekkenbunnfunksjon
  • informasjon og råd om rectus diastase (delte magemuskler)
  • tilrettelagt trening under og etter svangerskapet
  • individuell oppfølging eller trening i gruppe

 

Styrketrening og yoga under graviditet og barseltid:

Ønsker du å trene under og etter svangerskapet, men er usikker på hvordan? I så fall anbefaler vi gruppetimene med vår energiske og sporty osteopat Andrea Jensen.

På GravidYoga møter du den erfarne og kunnskapsrike Gabriela Hansen, mens Henriette Slorer holder våre BarselYoga timer.

 

På www.mammamage.se kan du lese mer konkret om hva som skjer med den voksende magen i forbindelse med svangerskapet, i tillegg til å se bilder som illustrerer hvordan en slik mage kan se ut. Her finner du også informasjon om selve tankegangen bak MammaMage-konseptet og om gründeren Katarina Woxnerud.

 

”Vår MammaMagetrener sjekker din mage etter graviditet og fødsel,

slik at du trygt kan gå tilbake til vanlig trening.”

2

BENEDICTE SKÅRSLETTE

OSTEOPAT / NAPRAPAT

& MAMMAMAGETRENER

Ring meg på 98 13 10 16

Vi har ledige timer for deg som ønsker rask konsultasjon.