Top

ULTRALYD

Leger med kompetanse innenfor ultralyddiagnostikk

Er du og din partner nysgjerrige på det nye familiemedlemmet?

I så fall er dere velkommen til oss for å ta en titt .  Ultralydjordmor Heidi og gynekolog Ingvild har begge solid erfaring med ultralyd av gravide og jobber også begge på sykehuset Kalnes både på føden og på poliklinikken.

Vi tilbyr:

  • tidlig ultralyd
  • ultralyd senere i svangerskapet, tilvekstkontroll og målinger av blodstrøm i navlestreng etc.
  • 3D og 4D ultralyd

 

Hva er ultralyd?

«Ultralyd er lydbølger som sendes inn i kroppen fra et lydhode. Lydbølgene har så høy frekvens at de ikke er hørbare for oss mennesker. Når lydbølgene treffer vevet i kroppen oppstår det et ekko. Ekkoet gjør at lydbølgene kommer i retur til lydhodet som fanger opp disse lydsignalene og viser seg som et bilde på skjermen».

 

Tidlig ultralyd mellom uke 7 – 13: 

Utføres i tilfeller hvor mor er engstelig for om hjertet slår, ved tidligere spontanaborter, usikkerhet knyttet til svangerskapslengde, for å finne utom det er flerlinger etc.

 

 

18 ukers rutineultralyd: 

Dette er tilbud det offentlige helsevesenet gir alle gravide kvinner rundt svangerskaps uke 18. Dersom du og din partner av en eller annen grunn ønsker å gjøre denne undersøkelsen hos oss er dere velkommen til det. Ved denne undersøkelsen måles fosterets hode (BPD), mage (MAD) og lårben (FL), og det settes en termin basert på fosterets hodemål (BPD). Det gjøres en grundig anatomisk gjennomgang av hele fosteret, i tillegg til undersøkelse av morkakens plassering og fostervann.

 

3D og 4D ultralyd: 

Mange ønsker bilder og film av barnet i magen. Det beste tidspunktet fore 3D og 4D er mellom svangerskapsuke 25 – 31. Ved denne undersøkelsen gjøres også en tilvekstkontroll og en anatomisk gjennomgang av fosteret.

 

Spesielt ved 3D og 4D ultralyd: 

En ultralyd undersøkelse varer ca 45 -60 min. For å gi deg og din partner den informasjonen dere ønsker og har behov for, settes det alltid av god tid til undersøkelsen. Vi gjør oppmerksom på at bildene avhenger mye av hvordan barnet ligger i magen, men at våre leger gjør sitt beste for at bildene skal bli så gode som mulig ved å bruker tid på dette.

 

Lover og retningslinjer: 

Alle tjenester og undersøkelser utføres i tråd med gjeldene lover og retningslinjer og etter god etisk standard. Hos Embla Helse etterstreber vi å yte den beste omsorgen for deg som gravid og dine behov.

En ultralyd undersøkelse gir ingen garanti for at fosteret er friskt, men dersom det oppdages noe unormalt under undersøkelsen henviser vi videre til spesialisthelsetjenesten for videre oppfølging. Vi gjør også oppmerksom på at det ikke utføres fosterdiagnostikk, dvs. at det ikke måles nakkefold eller neseben, da dette er lovpålagt at skal utføres på bestemte sentere for fosterdiagnostikk.

 

Ta med helsekort for gravid til undersøkelsen dersom du har dette. Hvis du ikke har det får du et hos oss.

Du vil også få en minnepenn hvor bildene blir lagret.

HEIDI ELLEFSEN

JORDMOR

Ring eller SMS til 958 57 237

3

INGVILD HALLBERG

GYNEKOLOG
Ring eller SMS 952 00 951

Vi har ledige timer for deg som ønsker rask konsultasjon.