Top

MASSASJE OG TRENING

Massasjeterapeut, personlig trener og rehabiliteringstrener

Personlig trener, rehabiliteringstrener og massør, Siv Nyborg Bohman

Jeg har jobbet i treningsbransjen siden 1999, da hobby ble yrke. For meg handler det om å ha god livskvalitet. Kroppen trenger å brukes. Det handler om å finne gleden i trening og bevegelse. Min drivkraft ligger nettopp i dette – å hjelpe folk i gang – enten individuelt eller på gruppetrening.

Jeg har siden 2014 jobbet mye med å få folk i gang med trening og med opptrening/rehabiliteringstrening etter skade eller langvarig problematikk. Veldig mange «vondter» og smertetilstander bedres eller forsvinner med riktig og regelmessig trening. Jeg har erfart gang på gang hvordan det å komme i gang med trening, uansett alder, utgjør en stor forskjell i livet. Dette brenner jeg varmt for. I tillegg til behandlinger, kjører jeg en rekke forskjellige treningsrelaterte kurs.

I 2014 utdannet jeg meg til massør og jobber både med forskjellige massasjebehandlinger i klinikk, men også som kombinasjon med trening/opptrening når det er nødvendig eller ønskelig.

Jeg er en av de heldige som virkelig er glad i jobben min. Å ha en kropp som fungerer best mulig gjør mye for livskvaliteten!

Kursene våre går vanligvis over 8 ganger. Vi jobber i små grupper og det tilpasses hver enkelt deltaker. Alle som ønsker det, får med seg et individuelt treningsprogram som gjør det lett å også trene hjemme. Noen av kursene vi tilbyr er:

  • «Kom i gang med trening»
  • «Få en sterkere bekkenbunn»
  • «Få en sterkere rygg»
  • «Bevegelighet & Mobilitet»
  • «Kom i gang med trening for frodige damer»
  • «Mor og barn trening»
  • «Trening for gravide»

Har du spørsmål rundt kursene, så ta gjerne kontakt med meg på telefon eller epost.

Massasje stimulerer blodsirkulasjonen og kretsløpet. Enkelte massasjeformer jobber dypere med stram og stiv muskulatur, mens andre er mer for spa og velvære. Massasje hjelper kroppen til å kvitte seg med avfallsstoffer, stress, følelsesmessige spenninger, samt forebygger vonde triggerpunkt/muskelknuter og smertepunkter. Ikke minst hjelper massasje spente og ømme muskler å gjenvinne sin smidighet og bevegelighet.

En felles grunntanke i all massasje er at det fremmer helse og velvære, at det øker blodsirkulasjonen og er avspennende.

Vi jobber også med et redskap som heter IASTM eller Ttool. Det er som en forlengelse av hendene og et fantastisk hjelpemiddel. Ved å bruke det kan man f.eks. bearbeide bindevevet på en annen måte enn bare med hendene. Ttool brukes med olje eller fett mot klientens hud. Med Ttool får man myket opp i sammenvoksninger i binde- og arrvev og behandle triggerpunkter i muskulaturen. Blodsirkulasjonen til området øker slik at reparasjonsprosessen settes i gang og bevegelsesutslaget blir markant bedre, funksjonaliteten opprettholdes og man mister ikke kraften. (Kraften reduseres når man har muskelspenninger). Bindevevet er viktig å behandle, da det kan hindre bevegelse når det er stramt.

Bruk av Ttool gir raske resultater, ofte allerede etter en behandling. Vi kan bruke Ttool på det meste av kroppen;  øvre rygg, skuldre, nakke, legger, lår, sete, armer, akillessenen og gjerne på klienter med feks. tennis- eller golfalbue, karpaltunnelsyndrom eller plantarfascitt.

FAKTA:

IASTM (Ttool) er en forkortelse for Instrument Assisted Soft Tissue Mobilization. Det er en behandlingsteknikk for bløtvev hvor man bruker et spesielt utformet redskap laget av stål. Det er spesielt utformet i den grad at det har kanter og vinkler som gjør det enkelt å bruke på forskjellige deler av kroppen. IASTM som behandling har en lang historikk, faktisk flere tusen år tilbake i tid. Det har i moderne tid blitt satt i system. Behandlingen oppnår ofte god effekt i forhold til økt bevegelse og klienten vil kjenne et helt annet trykk og stimuli enn for eksempel ved tradisjonell massasje. Det er en ytterst effektiv behandlingsteknikk ved blant annet idrettsskader.


Klassisk massasje

Klassisk massasje er en dyptgående terapeutisk massasje som løser opp i muskelspenninger, samtidig som selve behandlingen gir velvære. Blodsirkulasjonen og kretsløp øker og hormon- og nerveaktiviteten stimuleres. Massasjen hjelper kroppen til å kvitte seg med avfallsstoffer, stress og følelsesmessige spenninger, samt er forebyggende. Klassisk massasje kan være avslappende, behandlende eller forebyggende, alt etter hva klienten ønsker.


Gravid massasje

Vi tilbyr gravid massasje hvor vi bruker puter med plass til magen under behandlingen, slik at du faktisk kan ligge på magen. Vi har også en benk som vi kan heise opp i hodeenden og senke i fotenden slik at du ligger veldig godt både i mageliggende og ryggliggende posisjon. Vi får virkelig jobbet godt med hele kroppen. Vi tilrettelegger hver behandling til den enkelte. Her kan du nyte å ligge både på magen og ryggen og la kroppen få litt pleie.

Husk at du må være ferdig med 1. trimester for å kunne komme til behandling.


Aroma massasje

Dette er en myk, beroligende og behagelig massasje med fokus på velvære. Massasjen foregår uten dyptgående grep. Teknikken er mer glidende og overfladisk. Aromamassasje egner seg godt hvis du bare ønsker å slappe av eller har mye vondt i kroppen. Eteriske oljer blandes spesielt for deg, og behandlingen kan løse opp både psykiske og fysiske spenninger. Her kommer du virkelig ned i hvilepuls.


Sport/idrettsmassasje

Sportsmassasje er en form for klassisk massasje hvor man går dypere inn i vevet. Den kan brukes før, under eller etter konkurranse med forskjellige hensikter. Også folk som ikke driver aktivt innenfor idrett kan med fordel bruke sportsmassasje. Sportsmassasje er effektivt på å løse opp stram muskulatur, forlenge kort muskulatur, løsne muskelknuter, øke blodsirkulasjonen, restituere slitne muskler og forkorte helningstiden.


Triggerpunktbehandling

Et triggerpunkt er et aktivt ømt punkt i muskulaturen som ofte stråler ut til en annet område på kroppen som kan være selve senteret for ubehaget eller plagen. Ved å påvirke triggerpunktet stimuleres blodsirkulasjonen i det plagsomme området og utløser en prosess hvor avfallsstoffer blir fraktet bort. Triggerpunkbehandling er inkludert i klassisk massasje og sportsmassasje hvis ønskelig.


Priser:

30 min kr. 550,-

45 min kr. 750,-

60 min kr. 950,-

80 min kr. 1.150, –

Siv_f_400x400

SIV NYBORG BOHMAN

MASSASJETERAPEUT
PERSONLIG TRENER OG REHABILITERINGSTRENER
Ring meg på 99 048 048
E-post: post@emblavelvare.no

Vi har online booking! Finn ledig timer her > > >