Top

Velkommen!

Dager har blitt til uker og uker har blitt til måneder. Klinikklivet på Embla Helse tar form for hver dag som går. Det har riktignok vært mye armer og bein i denne startfasen, men også mye moro og glede.  Vi bretter opp armene og tar utfordringene på strak arm, slik kvinner alltid gjør. Vi prøver, feiler og lærer noe nytt hver dag. Og – i dag har altså tiden kommet for å lansere vår egen blogg.

I tradisjonens tro kan vi jo ikke følge strømmen og gjøre som alle andre. Vi vil gjøre det til vårt eget og la vår lidenskap være den drivende kraft. Symbolikken står derfor tydelig nok en gang og har ført oss frem til bloggens navn – Embla´s hjerte. En blogg hvor det er rom for alskens skriblerier, inspirasjon og artikler. Og hvor dere kan bli bedre kjent med oss og våre samarbeidspartnere.

 

 

Det er juni, og i mange hager blomstrer nå den hardføre og yndige stauden med det latinske navnet Lamprocapnos spectabilis, aller mest kjent som Løytnanshjertet. Et noe pussig navn på en gjenganger i bestemors bed.

Stauden kom til Norge i 1870, den gangen jentene var bluferdige (tilsynelatende) og de unge menn staute og gjerne i uniform. Mang en blussende ungpike lurte på hva som skjulte seg i en løytnans hjerte og noen mener at det var fantasien i pikesinnet som gav planten navnet.

Om man trekker kronbladene på løytnanthjertet til side, kommer en pike til syne, kledd i hvitt undertøy, med hvite mammelukker.  Tar man de indre kronbladene vekk, ser man til slutt en champagneflaske. Så – ungpikene hadde nok rett.  En løytnans hjerte var nok hovedsakelig fylt av piker og champagne.

Så det er klart vi i Embla Helse simpelthen elsker denne blomsten, hemmelighetsfull og romantisk med lengsler, kjærlighet og smerte, full av forsommer og forventning. Med styrke og fornyet kraft kommer den tilbake år etter år, i full prakt og like gnistrende vakker med sine mørke rosa eller hvite hjerteformede blomster.

Den rommer hjertet vårt, det vi er opptatt av, kvinnelivet, helse, livsglede og helhet, den rommer det hemmelighetsfulle, det usagte og skjulte i et kvinneliv, det som med trygghet, tillit og livsvisdom kommer frem, litt etter litt …

Og – med champagne på toppen blir livet fullkomment.

 

Velkommen til Embla´s hjerte!

 

Share